Uncategorized Originele ideeën voor de kinderkamer

7 kinderkamer-ideeën die je nog niet kende

De kinderkamer is misschien wel de meest heilige plek in huis. Is het niet vanwege de vele slaaprituelen die je er uitvoert, dan wel omdat je die superieure decoratie skills weer uit de kast mag trekken. Even geen zin in de standaard interieurwinkels? Wij helpen je op weg met deze originele ideeën.

De mooiste interieur parels vind je vaak buiten de gebaande winkelstraten. En ja, soms moet je daar even een stuk voor omrijden. Maar dan weet je het in ieder geval zeker: niemand anders heeft wat jij hebt. Zoals een houten handgemaakte robotkast uit een atelier in Oldenzaal. Of een heus prinsessenpaleis van een winkel in Driebergen. Wij zochten een aantal originele items voor je uit, met daarin ook wat speelruimte. Want (note to self): het blijft natuurlijk een kamer voor je kind.

De vlag mag uit

De katoenen vlaggetjes van Atelier Sukha zijn handgemaakt in India en misschien wel de enige slingers die je stijlvol verantwoord het hele jaar door kunt laten hangen. Leuk weetje: Sukha betekent levensvreugde in het Sanskriet. Hoe toepasselijk (vooral wanneer de kleine snuit wederom een volle nacht zonder zucht of stoot heeft doorgeslapen). Prijs: €16,95 bij Sukha Amsterdam.

Schommelen in een ei

Handen in de lucht als de Egg Chair ook voor jou een langgekoesterde kinderdroom was. Mooi, want nu sla je twee vliegen in één klap: jij hebt alsnog je schommelende ei én met een paar wiegen in deze stoel is baby-lief waarschijnlijk zo in dromenland (en met een beetje geluk jij ook). Prijs: €159,95 bij Sissy Boy.

Opberg robot

Deze robotkast van Atelier Oostwal 5 is met de hand gemaakt door kunstenares Carolien Koopman in haar atelier aan huis in Oldenzaal. Het kastje is niet alleen handig om spullen in op te bergen, maar ook een feestje om naar te kijken. Voor de meisjes ontwierp Koopman het vrouwtje en voor de stoere rakkers is er ook een mannelijke variant. Tip: ook op kleuterleeftijd zijn deze kastjes een hit. Prijs: €150,00.

Op de vloer of aan de muur

Op zoek naar een speels tapijt, maar deze keer niet in de vorm van een hart, een ijsbeer of een raceauto? Wij spotten een paar tapijten die zelfs in een designhuis niet zouden misstaan. Een roze grafische variant voor de kleine dames. En een grijs tapijt met stoere pijlen voor de jochies. Tip: heeft de muur eerder een oppepper nodig dan de vloer? Ze kunnen ook prima door als muurbloem. Prijs: €53,00 bij Gras onder je Voeten.

In de wolken

Deze vrolijke opbergzakken zijn met de hand gemaakt in Frankrijk en een stijlvol verantwoorde verbloeming voor zooi (lees: rondslingerend speelgoed). Met prints van wolken, regendruppels, sterretjes, stippen, hartjes, panda’s en wat nog meer, zit er voor iedere type kamer, kind en moeder wel wat tussen. Maar – misschien nog beter: er is ook gewoon een neutrale variant. Dag keuzestress. Prijs: €14,95 bij Gras onder je Voeten.

Een uiltje knappen

Is jouw kleintje bang in het donker? Dan is dit nachtlampje een geschenk uit de hemel. De lamp heeft verschillende dimstanden, er zit een timer op én, houd je vast: het lampje gaat vanzelf aan als kindlief huilt. Met een beetje geluk scheelt dat jou een enkele reis jouw kamer – kinderkamer. Prijs: €42,00 bij Babalade.

Droomhuis voor kids

Nog zo’n gekoesterde kinderdroom: slapen in een boomhut. Of – nog leuker: in een roze kasteel. Wil jij jouw kleintje koning (of koningin) te rijk laten voelen? Dan is Driebergen de plek waar je moet zijn. Bij Saartje Prum vind je de mooiste kastelen, poppenhuizen, boerderijen, droomhuizen, prinsessenbedden en wat nog meer voorbij komen voor de kinderkamer. Zit die van jou nog vol in de luiers? Geen zorgen In dat geval heb je nog genoeg tijd om te sparen. Prijs: vanaf €649

Talita Kalloe (30), getrouwd met Tim (32) en als oprichter van online magazine soulstores.com altijd op zoek naar de krenten uit de pap.

Weet jij nog een origineel item wat absoluut niet in deze lijst mag ontbreken? Laat het weten in de comments.

*Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook interessant voor jou