Uncategorized

Dit zijn de 5 speelhuisjes die je wél in je woonkamer wilt

Was een speelhuisje vroeger enkel in gillende kleuren en plastic te krijgen, vandaag de dag kun je er – letterlijk – mee thuiskomen. De mogelijkheden voor stijlvolle speelhuisjes, zijn eindeloos.

Het speelhuisje à 2017 is van organisch katoen, heeft neutrale kleuren en niet te vergeten: is design. En dat is fijn, als je je huis een Frozen-vrij hoekje gunt. Ook mooi: kan die box eindelijk de kamer uit.

1. Kartonnen fort

Deze kartonnen huisjes zijn lekker neutraal, dus ideaal als je niet wilt dat ‘ie niet teveel opvalt in je woonkamer. Gooi er een schapenvachtje onder en hij is klaar voor een Instagram kiekje. Je kunt ‘m trouwens ook (samen met je mini) versieren, betekenen, verven. Je kunt ‘m zelfs behangen mocht je echt zin hebben.
Volgekliederd? Koop je gewoon een nieuwe.

    

Studio ROOF | Casa Cabana € 39,95

     

Funny Paper | Miley House € 44,95

Paperpod | Kartonnen speelhuis hut € 49,95

2. De tipi

Oké, een beetje een modeverschijnsel die tipi, maar leuk is ‘ie wel. Staat in elke woonkamer en is ook leuk voor buiten, mocht je de gelukkige bezitter van een tuin zijn. Hang er een slinger kerstverlichting in en je voorlees-walhalla is klaar voor gebruik.

HOP | Tipi tent pink scales € 97,95


Villa Hoera | Vilac tipi speeltent, Nathalie Lete  114,95


Nobodinoz| Tipispeeltent Nevada Pure – Procence Green € 159,95

    

Little Things | Tipi kant € 79,95

3. Huisje, bureautje, kindje

Het Poolse merk Kutikai maakt prachtige basic kindermeubels. Het mooie van dit speelhuisje is dat het meerdere functies heeft: het speelhuisje is ook een bureautje, en de schoorsteen dient als pennenhouder. Mooi om voor te sparen.

    

Kutikai | Playhouse desk € 590

4. Tafeltent

Gooide je vroeger nog een oud laken over een tafel om je eigen speelhuisje te maken, koop je deze nu gewoon op maat: de 2.0 versie van de tafeltent. Verkrijgbaar in blauw, zeegroen en roze. Lekker stevig voor als je een tipi toch een beetje spannend vindt met een hyperbeweeglijk kind. Check wel even of je tafel groot genoeg is.

    

Kidsdepot | Zebra tafeltent € 119,95

5. Origami

Dit levensgrote origami bouwwerkje kan in verschillende vormen worden geknutseld: van tipi tot boot of raket. De kleuren zijn geïnspireerd op de felgekleurde huisjes in San Francisco. Weegt niks, eenvoudig in elkaar te vouwen en dus top om mee naar het park te nemen. Of het strand natuurlijk. Maar ook mooi in je woonkamer want eigenlijk is het gewoon een kunstwerk. Zie het dus ook als een investering, want goedkoop is-ie niet.

    

iA Playhouse € 248

Heb je de stylingkriebels te pakken? Bekijk dan ook van welke kinderkamer ideeën wij helemaal blij worden of shop de stoerste kinderkleding.

*Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.